O nas

Jesteśmy katolickim przedszkolem założonym w styczniu 2014 roku, prowadzonym przez Fundację Educator im. ks. Stanisława Grada.

Przedszkole zapewnia integralne wychowanie dzieci w odniesieniu do chrześcijańskiej hierarchii wartości. Naucza i kształci umiejętności ukierunkowane na wartości najwyższe, takie jak:
  • prawda;
  • dobro;
  • piękno;
  • troska o dobro wspólne;
  • gotowość do podjęcia wysiłku odpowiedzialności za siebie i innych, bazując na konkretnych ideałach i wzorach osobowościowych z Biblii, historii, tradycji i czasów współczesnych.

Personel jest symbolem wartości dla dzieci. Pomaga wychowankom w nabywaniu i urzeczywistnianiu takich wartości, jakie sam reprezentuje. Ukazuje im życie zgodne z deklarowanymi wartościami.

Placówka współdziała z rodziną na rzecz pomocy dziecku w jego wielostronnym i harmonijnym rozwoju, w tworzeniu jego własnej niepowtarzalnej osobowości. Instytucja kieruje się zasadami wynikającymi z "Konwencji o prawach dziecka", rozwija się i doskonali realizując wymagania zawarte w "Rozporządzeniu MEN w sprawie nadzoru pedagogicznego". Realizujemy "Podstawę Programową Wychowania Przedszkolnego" zgodą z zaleceniami MEN.

Działalność Przedszkola opisuje cytat:
"Najwyższym celem wychowania jest, aby człowiek stał się obrazem i podobieństwem Boga na ziemi."

Co nas wyróżnia:
  • wychowanie w duchu wartości katolickich;
  • cykliczne Msze Św. organizowanie specjalnie dla naszych przedszkolaków;
  • niespotykanie mała liczba dzieci (tylko 15), na które przypada dwoje wychowawców;
  • niskie czesne;
  • brak opłat dodatkowych (za wycieczki, podręczniki, materiały plastyczne, zajęcia dodatkowe, itp.);
  • bezpieczne, atestowane wyposażenie i zabawki;
  • doskonała lokalizacja w ścisłym centrum miasta, zapewniająca bliskość parków, placu Kościuszki, muzeum;
  • duża liczba wycieczek, wyjazdów i innych atrakcji (wystawy, zajęcia tematyczne poza przedszkolem, itp.).